Jeugdzorg

Onze jeugd is de toekomst, onze kinderen van de stad Amstelveen …

Sinds 2015 zijn alle gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Dat brengt veel verantwoordelijkheden en kosten met zich mee. Maar wat veel belangrijker is, is de vraag wat er meer nodig is om vroegtijdig jeugd en jongeren te ondersteunen om te zorgen dat ze het rechte pad blijven bewandelen. Het is van het grootste belang om op tijd te signaleren waar problemen vandaan komen. Wij willen een zo goed mogelijke ondersteuning van zorg voor de jeugd. Daarom is het ook belangrijk dat er aantrekkelijke ontmoetingsruimten komen.

Jeugd heeft behoefte te ontdekken, met vrienden samen te zijn, te sporten en creatief bezig te zijn maar vooral begrepen en gehoord te worden. Daar hebben wij ideeën over die we hopen te  verwezenlijken.

Goed voor onze jongeren zijn betekent ook investeren in programma’s en campagnes om voor hen meer bewustzijn voor gezondheid en milieu te krijgen.

Ouderen kunnen daarin een grote rol vervullen. Naar een Scandinavisch model zien wij graag dat  welzijnsprogramma’s worden opgestart  waar ouderen en jongeren samen optrekken.

Ons doel is om te zorgen dat er meer schoolmaatschappelijk werk komt om al vroeg jeugd en jongeren te ondersteunen. We willen ontmoetingsplaatsen die meer kwaliteit en gemeenschapsgevoel geven voor de jongeren. De jongeren smachten ernaar.